Köksfärger


Jag ska göra om mitt kök. Ugnen jag vill ha finns i stål, vit, svart eller grön. Luckorna tänkte jag röda eller vita och bänkskivan vit eller svart.










Kanin


Dop dorop dop dopdop. Dop dop dorop dop dop. Mwä! Jag fick denna av Jonen i födelsedagspresent.

Plantan 02


Plantan har växt sig lite större.

Öppna med stil


Bitterberget


Saker man har liggandes kan få en oväntat ironisk och bitter eftersmak. Håll huvudet högt, köp kaffet och gå vidare.

Plantan 01


Jag har fått en planta. Jag vet inte vad det är för sorts planta men tydligen skall det bli något man kan äta sen. Henrik tror att det kommer bli tomater på den men jag har inte kollat upp det för jag tycker det blir roligare så. Jag tänkte göra en bildserie med plantans utveckling.

Mjukisgrisen


En random present från Lollo som jag blev väldigt glad över. Den har tyvärr blivit lite lortig om trynet.

Kortet och kakan


Jag kom hem en kväll lite småsur och hungrig, och skulle precis fixa något snabbt att äta innan träningen. Så hörde jag en duns från hallen och en snabb ringning på dörren. Någon sprang från dörren och när jag kikade ut var ingen där. I mitt huvud snurrade irriterade tankar om småbarnshyss, religiösa sekter och annat skit man kan råka ut för om man har en dörr till sin lägenhet. Det låg en plastpåse på golvet och när jag kikade i den bytte jag snabbt irritation mot skratt. Däri fanns detta kort, en chokladkaka och två chokladpraliner.

Gristavlan


När jag bodde i Stockholm gick jag nästan varje dag förbi en butik med tavlor och såg denna fina gristavla i skyltfönstret. Jag har ett vagt minne av att bilden ursprungligen kommer från en bok. Butiken hade alltid stängt när jag gick förbi, men Angelina, som var i Gävle inför julaftonen, fick någon att köpa den och ställa den på ett tåg, och plockade upp den där. Sen fick jag den i ett väldigt fint omslag på julen. Tyvärr var det väldigt svårt att fota bilden bakom glaset.


Det var lättare att fota sig själv i tavlans reflektion än bilden bakom glaset.

Bluesmässa


Jag går nästan aldrig i kyrkan, men idag gjorde jag ett undantag. Inte pga arkitekturen eller konsten, som brukar vara anledningen till undantag. Missionskyrkan är riktigt ful. Nej jag gick dit med min mor för att se Thomas Arnesen spela gitarr. Det var Claes Janson som sjöng fint. Sen kom en dam och ville ha kollekt, och eftersom jag bara hade en hundring på mig fick hon den. Det kändes som att offra till satan, men det bjöds ju musik. Jag hoppas det går till musikerna...

Andyman


Andrew blir lätt bländad av autofokuslampan. Annars så är han en göttig man, som ser helheten. Dessutom kan han vindsurfa och brotta ner krokodiler.

Fyrfoting


Är det en häst? En åsna? Den här fyrfota vännen hittade jag vid slussen. Sedan dess har den varit min skärmkamrat.

Reglementet


Lågpolyn skall ha cleana normaler och rätt triangulering, ingen normalmap i världen kan rädda skit. Diffuser skall inte vara enfärgade med bara luminansvariation. Diffuser matchas mot neutralt ljussatta referenser och skall inte innehålla ljussättning och specular highlights. Ju mer grunge o skit o vitt kantnöt desto fulare. Utan art direction råder lallens lag. Alla grafiker kan inte ha en egen stil om det skall bli nån jävla helhet. Allt måste testas på målplattformen. ALLT ska ha samma pixeldensitet. Dekalmaterial måste specas korrekt. Cubemaps, partiklar som inte tar ljus, brist på occlusion och på bouncelights är djävulens verk. etc etc etc...

Spargrisar


Den här fick jag av Simpen en jul. Det var en hel del folk som lade pengar i den i början, nu drar den inte in lika mkt tyvärr.


På min födesedag hade den svartvita snygga goth-aktiga grisen gömts och ersatts av en my little pony liknande, stor och korkad gris. Gissa vem som var den skyldiga! Här ser vi båda grisarna tillsammans vid ett senare tillfälle.

Hemliga damen


Det finns ett ställe i Uppsala jag cyklar förbi ibland där det ofta händer något annorlunda. Senast igår när jag var på väg till ett barnkalas cyklade jag en lång sträcka relativt fort, medan någon bakom ett träd rörde sig relativt långsamt i motsatt riktning. Det tog ett bra tag innan jag fick ordentligt syn på den hemliga damen. En surrealistisk upplevelse med en helt rimlig förklaring som jag försökt illustrera här.

ArtRage-grisen


En gris målad i ArtRage. Tony tipsade om det underbara programmet. Jag har börjat intressera mig för målning. Om jag målar så kommer det vara upp till min egen skill och smak hur bra det blir, man får träna på många saker.. Det här var en enkel form för att öva ljus på. Först målade jag en sten, sen blev det en gris istället.

Akvarellgrisen


Grisgrejen började för några år sedan på jobbet när jag och Simpen enades om att byta julklappar med varann. 50kr var skulle vi lägga och temat var grisrelaterat. Han fick en grismask och jag fick en jättefin liten spargris. Sedan dess har grisar varit ett sporadiskt återkommande element. Jag kommer att återkomma till spargrisarna och annat senare, men detta är alltså min första akvarellgris (och även min första akvarellmålning).

Fight Club


Tony var göttig på scenen när She Walks spelade på Mosebacke.


RSS 2.0